Жители на столичния квартал Красно село на протест срещу строежа

...
Жители на столичния квартал Красно село на протест срещу строежа
Коментари Харесай

Строеж вдигна ”Красно село” на протест

Жители на столичния квартал ”Красно село ” на митинг против градежа на нов блок в региона. Хората са обезпокоени, че ще останат без зелени площи.
Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от главните терзания на жителите е точно близостта. По проект на мястото ще бъде издигната жилищна постройка, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите.

" Собственикът е направил подмяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена повърхност 102 квадратни метра ", подчертаха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е нелегално, тъй като единственото деяние, което могат да подхващат притежателите на площта е да оградят и да поддържат зелената повърхност. Не обаче и да строят.

" Преди 9 години закупих тук апартамент с концепцията, че ще имам панорама, само че се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок ", оплака се различен от протестиращите в ефира на " България заран ".

Недоволните поданици на " Красно село " недоумяват още за какво еколозите стачкуват против градеж на въжен превоз, а не и против застрояването на зелените площи в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР