Жители на столичния квартал Красна поляна отново излизат на протест

...
Жители на столичния квартал Красна поляна отново излизат на протест
Коментари Харесай

Пореден протест иска събарянето на Виетнамските общежития в `Красна поляна`

Жители на столичния квартал " Красна поляна " още веднъж излизат на митинг довечера от 19 часа поради Виетнамските общежития в София. Те упорстват столичния общински съвет да вземе решение за срутване на общежитията и за разчистване на региона, както е заречен.

" За тази година е планувано да се събори още един блок, като това е безусловно незадоволително, тъй като имахме заричане до 2020 година да бъдат съборени всички блокове във Виетнамските общежития. Не виждаме по какъв начин ще бъдат съборени 8 блока за две години, откакто общината за 2018 година планува единствено един блок ”, съобщи един от протестиращите против Виетнамските общежития.

Пред Нова телевизия жителите на " Красна поляна " показаха още мръсния въздух като проблем, който би трябвало незабавно да бъде решен:

" В момента не се работи за решаването на този проблем. Въздухът е замърсен не поради колите, а поради горене на отпадъци. Блоковете са толкоз опушени, аз не мисля, че тази пушилня може да се случи от дърва или въглища ".

Протестиращите оповестиха, че на 31 март провеждат разчистване на околоблоковите пространства в квартал " Красна поляна ".

" Ще почистим региона от всички отпадъци, които след градинките минават непосредствено през печките ", прецизираха те.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР