Жители на столичния квартал "Бояна" се обявиха против строежа на

...
Жители на столичния квартал "Бояна" се обявиха против строежа на
Коментари Харесай

Жители на кв.Бояна против строежа на жилищна сграда в двора на училище

Жители на столичния квартал "Бояна " се оповестиха срещу градежа на жилищна постройка в двора на учебно заведение, оповестява News.bg.

През месец март тази година част от двора на столичното 52 ОУ "Цанко Церовски " е била оградена за построяването на жилищна постройка, която се чака да стане подготвена следващата година.

Според локални поданици обаче това е територия, отредена за двор на образователно заведение, и на нея не би трябвало да се строи жилищна постройка.

Активистът от Гражданско съдружие "За Бояна " Николай Веселинов изясни пред Българска национална телевизия, че парцелът е в територия, оградена за учебно заведение, само че съгласно предвижданията на настоящия регулационен проект, който е одобряван 90-те години, парцелът попада отвън урегулирания аграрен парцел, предопределен за учебно заведение. Това направило допустимо въпросната част, която попадала в някогашен аграрни парцел, да бъде възобновена на притежателите. Част от земеделския парцел попадала в тази територия, а другата част - не.

Според жителите в квартала има голям брой сходни проблеми с парцели. Много парцели били благосъстоятелност на общината и страната, само че след това попадали в ръцете на хора с бизнес ползи.

Според кмета на регион "Витоша " инж. Теодор Петков оградата на учебното заведение действително не била там, където е собствеността на общината. В съответния случай ставало въпрос за реставрация от 1993 - 1994 година и жилищната постройка действително не попадала в двора на учебното заведение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР