Жители на столичния кв. Лозенец излизат на протест в опит

...
Жители на столичния кв. Лозенец излизат на протест в опит
Коментари Харесай

Протест в София: "Лозенец" си иска трамвай №6

Жители на столичния кв. " Лозенец " излизат на митинг в опит да спасят именития трамвай №6. Тази вечер от 18:30 ч. хората са решени да затворят бул. " Арсеналски " в искане да си върнат трамвайното трасе на линия 6, заяви телевизия " България он ер ".

" Протестът има две претенции - по никакъв метод трасето на трамвая към кв. " Лозенец " да не бъде закривано. Второто е да бъде пусната още веднъж линия номер 6. Исканията са изцяло обосновани от нуждата този квартал да има съответен екологичен превоз. Те са обикновено разследване от дадените обещания от Йорданка Фандъкова и ръководителя на общинския съвет Елен Герджиков ", изясни Борис Бонев от " Спаси София ", който е измежду уредниците на митинга.

Трамвайното придвижване може да бъде възобновено безусловно за няколко часа, безапелационен бе той. От Столичната община обаче не изпратиха представител, който да изясни за какво към този момент над две години трамвай №6 не върви.

Протестиращите споделят, че са затруднени в напредването си в София и губят време в прекачвания. Според тях е изчезнало едно екологично улеснение в квартала.

" Живея тук 60 години, от 50 години трамваят се движи. Тук стана " зелена зона ", взеха ни по 100 лв. да си паркираме пред у дома ", показа различен неудовлетворен жител.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР