Жители на созополските села Росен и Присад блокираха частично пътя

...
Жители на созополските села Росен и Присад блокираха частично пътя
Коментари Харесай

Протест блокира частично пътя Бургас-Созопол

Жители на созополските села Росен и Присад блокираха отчасти пътя Бургас-Созопол . Хората са на мястото на злополуката, в която преди седмица рейс прегази двама души, заяви БНР.

Хората стачкуват поради решението на Бургаския областен съд обвиненият водач да е пуснат под домакински арест.

Вчера ръководителят на Окръжния съд в Бургас съобщи, че следва разглеждане на делото всъщност, че това е единствено мярка за неотклонение и не трябва съдът да се поддава на напън на която и да е от страните в правосъдния развой.

Протестиращите през днешния ден упорстват за ефикасна присъда за Камен Филипов .

Катастрофата, при която починаха 22-годишният Тодор Тодоров и кметът на созополското село Присад - Ванча Байлова стана на 28 февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол. Автобусът прегази момчето и дамата, до момента в който двамата оглеждаха вредите по колите си след лека злополука на пътя.

Притеснението на протестиращите е, че водачът, предизвикал гибелта на двамата, е с двойно поданство. " Ние се тормозим да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домакински арест в случай, че има две жертви ", изясни Живко Чолаков от село Присад.

Според юрист Веселина Василева, която пази водача Камен Филипов по време на злополуката е валяло дъжд. " Шофьорът е направил всичко допустимо да задейства, в това число и спешната спирачка, само че при хлъзгав път просто това не му е помогнало ", сподели Василева.

Хората съжаляват за своята кметица на село Присад. " Няма да се роди повторно подобен човек като нея. Тя беше доста предприемчив и деятелен човек. Всичко позитивно беше в нейната душа. Бореше за богатството на селото ", споделиха близки на Ванча Байлова.
 Задържаха водача на рейс, прегазил двама на пътя Бургас - Созопол
Задържаха водача на рейс, прегазил двама на пътя Бургас - Созопол

Предстои прокуратурата да изиска непрекъснат арест

Припомняме, на 2 март Бургаският областен съд остави под домакински арест обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност при злополука. Мъжът е водач на рейс, предизвикал гибелта на двама души при злополука на пътя Бургас - Созопол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР