Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище

...
Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище
Коментари Харесай

Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

Жители на Сопот излязоха на импровизиран митинг поради нерегламентирано бунище в частен парцел в центъра на града. Те се оплакаха, че боклуците постоянно падали в дворовете им и на улицата. Хората сигнализираха, че градът се намира пред екологична злополука и може да пламне зараза.

Сопот

Жителите на Сопот показаха, че неведнъж са виждали притежателите - майка и наследник, да носят всевъзможен тип боклуци и ги да натрупат в двора на къщата. Вече 20 години казусът не е решен:
Вела Несторова: Виждаме плъхове, белки, мишки, непрекъснато трансферират тук, търчат...Николина Пулева: Просто ние би трябвало да се махаме, долу всичко гние, на вратите бяха поникнали ей такива гъби от влагата. Това всичко слиза в темела, което изгние... като се стопли всичко, тука е воня, ужасно е...Станислава Делидимова: Това е екобомба за всички нас и се получава по този начин, че двама клошари въртят на пръст безусловно всички цялата страна.
От РИОСВ-Пловдив дадоха отговор, че сигналът е препратен по подготвеност на кмета на община Сопот, защото казусът не е от компетенцията на екоинспекцията. Местните упрекнаха институциите и локалната власт, че до момента не са подхванати нужните ограничения за решение на казуса. Заместник-кметът на Сопот уточни, че казусът не е единствено в пълномощията на общината.

Николай Новаков - заместник-кмет на община Сопот: Аз разбирам вашите тегоби, сигналите са ви препратени към тези, които би трябвало да кажат дали тука има смрад, миризма, най-вероятно е по този начин, само че общината не е способния орган.
Освен тази къща в града, майката и синът имат вила в покрайните на града, където се прибират да пренощуват. Те не бяха открити за коментар. Там към тяхната вила се натъкнахме на голямо нерегламентирано бунище, което се разгръща на повърхност към 5 декара
Станислава Делидимова: Там става въпрос за голяма повърхност отпадни субстанции, разложени материали от всевъзможен генезис, би трябвало да се види, да се вземат ограничения, тъй като това е екологична злополука.
Преди към две седмици на тел.112 е бил подаден сигнал за съществуване на муниции или елементи от тях в частния парцел в града. От Районна прокуратура-Карлово показаха, че сигналът е бил отработен, инспекцията е завършила и нямат данни за съществуване на взривоопасни субстанции. Прокуратурата ще изпрати наставление на общината да предприеми дейности по осъществяване на отговорностите си по разчистване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР