Жители на софийския квартал Княжево и съседното село Владая ще

...
Жители на софийския квартал Княжево и съседното село Владая ще
Коментари Харесай

Жителите на Владая и Княжево ще протестират, заради лошото качеството на градския транспорт

Жители на софийския квартал " Княжево " и прилежащото село " Владая " ще блокират придвижването по интернационалния път Е-79 с претенции към Столичната община да усъвършенства качеството на градския превоз. Между 17 и 19 часа те ще блокират " Александровския мост ".

Във групата " Владая " във " Facebook " уредниците настояват, че митингът ще протече с игра на национално хоро и прекосяване по пешеходни пътеки. Ще има и озвучаване. Протестиращите желаят по-нови рейсове в градския превоз, удължение на маршрута на трамвай 5 до Владая, както и връщането на маршрутка номер 22, която също да стига до селото. Те упорстват и за възобновяване на автобусна линия 58 и удължение на съществуващата линия 59 до кв. " Горна баня ", където ще бъде построена станция на метрото.

През октомври предходната година се организира същият митинг, като жителите имаха съвсем същите претенции. От пресцентъра на " Столичната община " обясниха пред " Дневник ", че зам.-кметът по превоза се е срещал с протестиращите и част настояванията им са били изпълнени. Автобусите са били сменени с по-нови. Според жителите на " Княжево " и " Владая " обаче това напълно не е задоволително.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР