Жители на Смолянско готвят мирен протест. Причината за недоволството им

...
Жители на Смолянско готвят мирен протест. Причината за недоволството им
Коментари Харесай

Жители на Смолянско излизат на протест

Жители на Смолянско готвят кротичък митинг. Причината за недоволството им е неприятното положение на пътя Смолян-Рудозем. Хората ще съберат преди разклона на град Смилян в неделя. Действията ще стартират от 9:30 до 10:00 часа сутринта.

Ето какво написаха уредниците в обществената мрежа:

„ Изминаха години в празни обещания и изгубени очаквания, свързани с ремонт на пътя Смолян-Рудозем.
Трасето се намира в извънредно положение и ние, жителите на селата Габрица, Полковник Серафимово и Фатово, не желаеме и не можем да си позволим всички разноски, които всяка година се постанова да покриваме по ремонт на колите си. Няколко пъти са проведени и събирани подписки от трите села (През 2022г. е изпратено писмо до Агенция „ Пътна инфраструктура “, регионалния шеф, до кмета на Община Смолян и подписка, подкрепена от 326 души).

След като преди няколко дни беше сниман следващия репортаж, в който част от пострадалите показаха своето неодобрение, само че резултат и отговор няма - взехме единомислещо решение да се съберем дружно на кротичък митинг, по време на който ще блокираме пътя преди разклона за Смилян.

Нека всеки, който желае да изрази своята позиция, поддържа тази самодейност.

Благодарим на всички, които до този миг показаха своята поддръжка. Благодарим на всички запалянковци, които по някакъв метод ще се включат в събитието.

На мирното шествие участници от град Смолян ще подсигурят билков чай за всички присъстващи. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР