Жители на Шумен излязоха на протест с искане домовете им

...
Жители на Шумен излязоха на протест с искане домовете им
Коментари Харесай

Жители на Шумен излязоха на протест заради липса на газификациране

Жители на Шумен излязоха на митинг с искане домовете им да бъдат газифизирани. Недоволните настояват, че са заложници на недоразумение сред общината и газификационната компания - от кое място да мине тръбата. По време на митинга придвижването през кръстовището беше затваряно за малко.

Шумен

Хората желаят да преминат на екологично чисто отопление. Включили са се в национална стратегия за газификация и се тревожат, че поради бюрократични пречки, ще отпаднат от нея.
Надка Николова: О, тя ще ни изключи единствено след няколко месеца и ние към този момент ще сме вън от програмата. По-голямата неволя е, че освен това недоразумение сред компанията и общината, ние вечно сме изключени от всякакво газифициране.
Общината не е съгласна тръбата да мине под асфалта, защото улицата е значима транспортна връзка. Затова е предложила две различни трасета.

инж. Маргарита Матеева, старши контрольор в община Шумен: В община Шумен не е дошло искане за позволение за градеж, нито искане за разкопаване, с цел да забележим какво трасе са приели те.
От общината споделиха още, че в понеделник газификационна компания ще внесе предлагането си и до дни казусът може да бъде решен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР