Жители на северозападния град Брегово се вдигнаха на протест срещу

...
Жители на северозападния град Брегово се вдигнаха на протест срещу
Коментари Харесай

Жители на Брегово се вдигнаха на бунт срещу камионите


Жители на северозападния град Брегово се подвигнаха на митинг против прекосяването около домовете им на десетки цистерни с рисков товар. Всеки ден 20-тонни цистерни вършат по към 40 курса от Пирдоп до цех в Сърбия и употребяват за задачата второкласния интернационален път, оповестява Би Ти Ви.

От ноември м.г. жителите са организирали подписка, която към този момент е подкрепена от множеството поданици. Председателят на инициативния комитет Цветана Георгиева уточни, че хората са обезпокоени, тъй като пътят минава през цяло Брегово – в това число и около учебно заведение и детска градина.

„ Има доста остри завои, на които всяка една ограда най-малко 5 пъти е удряна и събаряна”, добави Георгиева.

„ Опасен химикал, мощно летлив е. Сградата на учебното заведение е най-ниската точка, при разлив цялото количество ще се събере отпред”, уточни и учителят Орлин Панов.

Хората показват и че настилката не е пригодена за такова натоварване.

Кметът Милчо Лалов поддържа подписката, като от пътната организация са се заели да основат работна група с Министерство на вътрешните работи и ДАИ за намиране на решение на казуса. Срок няма, а хората се притесняват, че институциите ще се задействат чак след повреда. Затова и носят афиш с надпис "Не желаеме Хитрино ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР