Жители на Северозападна България снимат нерегламентирани сметища и ги подреждат

...
Жители на Северозападна България снимат нерегламентирани сметища и ги подреждат
Коментари Харесай

Как изложбата Боклукът ни харесва ще промени мисленето в Северозападна България

Жители на Северозападна България снимат нерегламентирани сметища и ги подреждат в изложения. Първата експозиция под мотото " Боклукът ни харесва " е подредена в парка на град Кула. За концепцията на самодейността на група запалянковци, проведени през обществените мрежи, описа Наско Цанов.

" След като преди няколко години разбрахме, че е спусната инструкция от Европейски Съюз за закриване на сметищата в по-малките обитаеми места, се оказа, че хората започнаха да си изхвърлят боклуците безусловно безсистемно. Тогава се появиха и част от тези нерегламентирани сметища. Паралелно ние направихме едно предложение към общините за краткотрайно депониране на тези боклуци, да има място, където хората да си изхвърлят боклуците ", изясни Цанов.

По думите му до този миг не са получили отговор от общините и са почнали да снимат всички тези сметища. Идеята е хората да си припознаят боклука.

" Малко да трансформират мисленето им, да отидат да си харесат боклука, който са изхвърлили и да го занесат на регламентираните места за изхвърляне. От тук нататък и самите виновни институции да се самосезират и да поемат по-голяма отговорност ", посочи Цанов.

Най-фрапантни са фотосите в община Кула и община Видин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР