Жители на село Поликраище излизат на протест срещу тировете. Причината

...
Жители на село Поликраище излизат на протест срещу тировете. Причината
Коментари Харесай

Протест в българско село, пореден тир се вряза в къща

 Жители на село Поликраище излизат на митинг против тировете. Причината - чести произшествия в селото с тежкотоварни коли. През Поликраище минава пътя Русе - Велико Търново, който е трансконтинентален.

 

Местните упорстват за шумяща маркировка, пътни знаци, надзор от полицията. Преди няколко дни за следващ път тир от Беларус влезе в къща, удари лек автомобил и рани тежко водача му.

" Никак не е прелестно да живееш на място като това. Подложени сме на непрекъснат тормоз. След последните събития към този момент сме сигурни, че това не може да продължава по този начин. Не е обикновено 12 хиляди транспортни средства да минават тук единствено за денонощие. Този път не дава отговор на нужните стандарти за подобен поток ", споделя пострадалият Петър Сомов.

Той прибавя, че би трябвало да се подхващат ограничения, които да изнесат пътя отвън селото.

" Пострадал съм 4 пъти. Майката на жена ми бе убита на това място. За по-малко от 10 дни 2 тира влязоха в парцела ми. Това не би трябвало да продължава. Трябва да се вземат ограничения. Поне за ограничение на скоростта ", споделя различен пострадал от селото.

" Исканията на хората са от много време. Писали сме писма неведнъж. Според нас би трябвало да бъде закупена камера, която да следи за скоростта. Това би имало и превантивна функционалност ", изясни кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

Представители на АПИ споделят, че дружно с " Пътна полиция " ще бъдат вземи ограничения. Участъкът ще бъде преасфалтиран, което ще усъвършенства сцеплението, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР