Жители на село Бусманци излизат на протест с искане незабавно

...
Жители на село Бусманци излизат на протест с искане незабавно
Коментари Харесай

Жителите на Бусманци искат канализация и ще протестират за нея

Жители на село Бусманци излизат на митинг с искане неотложно да бъде построена канализация в селото. Недоволството им е провокирано от обстоятелството, че не са включени в финансовата стратегия на общината за тази година.
„ На 24 януари, от 16.30 часа до 18.30 часа живеещите в село Бусманци, регион Искър, излизаме на митинг поради неналичието на канализация и отнетата вяра това да се случи, откакто селото ни остана отвън агломерациите, включени в обсега на районното предпроектно изследване за ВиК на Столична община. Това изследване е първата стъпка и належащо изискване за финансиране на планове за създаване на ВиК мрежа на Следствен отдел към окръжна прокуратура по Оперативна програма " Околна среда ". На планов стадий е избрана планирана стойност в размер на към 25 млн. лева за създаване на канализационната мрежа в границите на селото без създаване на връзките за включване към централния колектор. Тези пари от бюджета на Столична община НИКОГА няма да бъдат обезпечени за Бусманци, по този начин както до момента съвсем нищо не е достигало до селото. Наясно сме, че единственият ни късмет е финансирането да се обезпечи по оперативните стратегии. И когато тази дребна вяра ни е отнета, ние, живеещите в с. Бусманци, излизаме на митинг! ”, декларират локалните, съобщи БГНЕС.
Жителите на софийското село са безапелационни, че митингът е цивилен и със обществена тема, ще е кротичък и легален, както и че не е подсилен или обвързван с политическа партия.
Недоволните ще се съберат на пътя, свързващ Летище София с околовръстното шосе и са получили увещание от кмета на регион Искър Ивайло Цеков и от кмета на Бусманци Калоян Стойнов, че ще дойдат на диалог.
„ Проблемът с продължаващата липса на канализация в доста региони на Столична община е важен и е от огромен публичен интерес. За страдание в нашата страна най-елементарните за всеки европейски жител неща имат късмет да се случат само с цивилен напън. Затова този път ние сме твърдо решени да защитим правото си на заслужен живот ”, декларират протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР