Жители на село Атия организират в 10 часа протест срещу

...
Жители на село Атия организират в 10 часа протест срещу
Коментари Харесай

Жители на село Атия излизат на протест заради три депа за опасни битови отпадъци

Жители на село Атия провеждат в 10 часа митинг против построяването на три депа за краткотрайно предпазване на рискови битови боклуци . Митингът ще се организира на разклона на основния път в посока Атия. Министърът на околната среда Нено Димов е поел уговорката да се срещне с протестиращите в 11.30 часа на територията на новоизградената площадка.

Инициативният комитет против построяването на депото е изпратил тъжба до шефа на Регионалната дирекция за народен строителен надзор, до министъра на околната среда, до основния прокурор и до посланика на Швейцария у нас, защото става въпрос за българо-швейцарски пилотен план за създаване на „ Общински център за разделно събиране и предпазване на рискови битови боклуци в община Созопол “.

Недоволните поданици на Атия са изпратили и петиция до община Созопол, в която упорстват за провеждането на локален референдум за пренасяне на депата на по-подходящо място. Първото хранилище е за инертни и строителни материали, второто е за непотребни електроуреди, а третото е по швейцарска стратегия за съхранението на рискови битови боклуци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР