Жители на селата Блатец и Лисец се оплакаха от набези

...
Жители на селата Блатец и Лисец се оплакаха от набези
Коментари Харесай

Жители на селата Блатец и Лисец се оплакаха от набези на коне, които унищожават реколтата им

Жители на селата Блатец и Лисец се оплакаха от нападения на коне в нивите им. Близо 20 коне обикалят без контрол сред двете села. На земеделския производител от Блатец Благой Велинов са му унищожени изцяло равнища с към 6 дка. пшеница и към 60% от друга равнища, която е на повърхност от 27 дка.
 Кюстендил

 Кюстендил
„ В моите парцели се случват огромни безобразия. Конете унищожиха близо 6000-7000 кг. продукция. Щетите се усилват всеки ден. Аз не мога да си изхраня животните. Никой не взима ограничения макар, че съм алармирал и прокуратурата, и полицията, и общината, и локалния кмет. Говорих и със притежателят на конете, той ми сподели, че това няма да се повтори и ще ми заплати някакви пари. На другия ден конете отново ми бяха в равнищата. Този проблем не е от през вчерашния ден и през днешния ден, а продължава към този момент 10 години. Конете нямат овчар и тази заран ги открих в нивите ми ”, съобщи Благой Велинов.
 Кюстендил

 Кюстендил
„ Проблемът с конете е, че движат из цялото село и унищожават продукцията. Сеното ни за животните те го смачкаха и не може да се окоси. Разговаряхме със притежателя, само че няма резултат. През деня сушим сено, а през нощта се пазим от конете. Животните живеят в центъра на селото. Въпреки че притежателят има заграждения и парцел, конете изобщо не се прибират там. Оставени са да се движат свободно ”, съобщи Цветанка Миленкова от село Лисец.
 Кюстендил

 Кюстендил
Собственикът на конете не бе открит за коментар, защото той не живее в нито едно от двете села.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР