Жители на селата Баня, Паницово, Емона и Козница протестираха за

...
Жители на селата Баня, Паницово, Емона и Козница протестираха за
Коментари Харесай

Протест в Баня: Искат да отделят Обзор от Несебър, за да застроят Иракли

Жители на селата Баня, Паницово, Емона и Козница стачкуваха за следващ път против отделянето на Обзор и шест села от Несебър в независима община.
 БГНЕС
Те ще изпратят писмо до Министерски съвет с молба да бъде преразгледано и анулирано постановлението, с което държавно управление на Бойко Борисов гласоподава за отделянето на Обзор в независима община.

По думите на ръководителя на предприемчив комитет Росица Ракова от село Баня в основата на настояването за отделянето на Обзор стоят частно-корпоративни ползи . " Става въпрос за апетитни терени до морето в местността Иракли, които са в зона НАТУРА.
 БГНЕС
Вече има закупени терени, само че би трябвало нов Общ устройствен план, който ще одобри новообразуваната община, с цел да бъдат застроени ", разяснява Ракова. Жителите на несебърските села разясняват още, че вотът от референдума за отделянето от Несебър е бил на практика решен от хора, които не са били поданици на града, а от служащи с краткотрайни регистрации.

В позиция от Община Несебър се споделя, че " В плана за Общ организационен проект на Община Несебър, за опазване на територията и съблюдаване на всички ограничавания, произлизащи от екологична мрежа „ НАТУРА “, за огромна част от териториите е планувано да се запазят като горски фонд, с цел да се запази и опази в оптималната степен естественото благосъстояние и разнообразие на региона.
 БГНЕС
Не е мъчно да се стигне до извода, че корпоративно-частни ползи целят обособяването на нова община, в която ползвайки тези територии, да се преконфигурира салдото, тъй че забележителна част от тези терени да бъдат застроени.

" В същото време от инициативния комитет за отделянето на Обзор през днешния ден изпратиха писма до президента Румен Радев с искане час по-скоро да ударението декрет за образуването на новата община с административен център Несебър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР