Жители на Русе отново излязоха на протест заради мръсния въздух.

...
Жители на Русе отново излязоха на протест заради мръсния въздух.
Коментари Харесай

Русе на протест за чист въздух

Жители на Русе още веднъж излязоха на митинг поради мръсния въздух. Мотото на днешното неодобрение е " Русе желае да диша ". През октомври предходната година хиляди блокираха " Дунав мост 2 ". Година по-късно протестиращите споделят, че всеки ден в разнообразни квартали на града се усеща миризма на бакелит или на нефтопродукти.

Източниците не са изрично открити, само че митингът е предизвикан от ежедневните замърсявания на въздуха от страна на промишлените предприятия. Затова жителите на града упорстват кметът да сезира прокуратурата, с цел да се потърси отговорност. По-късно денем митингът им ще продължи на границата ни с Румъния.

Според уредниците, макар многочислените ежедневни сигнали страната и общината не подхващат нещо, за определяне източниците на замърсяване и за тяхното санкциониране.

" Градът е на автопилот и отровите във въздуха са непоносими. Пред нас е зимата с респираторните болести и инхалаторите! До по кое време ще пълним болничните заведения? " питат протестиращите. Те са отправили публична покана към кмета на общината Пламен Стоилов и към шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Русе инж. Любомир Атанасов. До момента няма публична информация дали двамата ще се явят пред протестиращите, заяви TVN.bg.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР