Жители на Русе излязоха с противогази на площада в града

...
Жители на Русе излязоха с противогази на площада в града
Коментари Харесай

Русенци организират референдум за чиста и здравословна околна среда

Жители на Русе излязоха с противогази на площада в града с искане институциите да вземат незабавни ограничения против замърсяването на въздуха. Те упорстват за самостоятелен надзор и от страна на oбщината. Вече се събират и доброволци, които да вземат участие в организацията на референдум за чиста околна среда в Русе.

Русе

Протестът за чист въздух стартира с пердашене на камбана, с цел да се разсънят институциите, от които зависи контролът на въздуха.

Според преподавателя по физика Ростислав Кандиларов последният случай на обгазяване на града е от тази нощ, когато след 3 ч. са се усетили нови неприятни миризми.
Ростислав Кандиларов: Намаля тази миризма, която усещаме нормално от един цех, само че има други, които се появиха.. За разлика от други градове община Русе няма лична измервателна станция и считам, че е извънредно време да се тръгне към този момент в такава посока.
30-годишната Мирена Мицова живее в Ливърпул, само че е на площада, тъй като желае по-чист въздух за околните си, които е оставила в Русе.
Мирена Мицова: Тук съм, тъй като желая по-чист въздух за Русе. Градът се трови от години от няколко заводи и както виждам никой нищо не прави.Павлина Сергеева: Писна ни всяка нощ да се разсънваме от някакви миризми, които ни тровят. Искаме да дишаме чист въздух… Не може по този начин да ни тровят.
Кметът Пламен Стоилов към този момент изиска от екоминистерството да изпрати спомагателна мобилна станция, която да мери индикаторите в атмосферата. Въпреки изключителните инспекции през миналата седмица от екоинспекцията към момента не са разкрили промишлени източници на замърсяване, само че са открити 20 нерегламентирани площадки за изгаряне на използвани гуми и пластмаси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР