Жители на ромския квартал "Столипиново" в Пловдив призоваха за прекратяване

...
Жители на ромския квартал "Столипиново" в Пловдив призоваха за прекратяване
Коментари Харесай

"Столипиново" заплаши с контрапротест

Жители на ромския квартал "Столипиново " в Пловдив приканиха за преустановяване на спора сред българи и роми в Асеновград и заплашиха, че в случай че етническото напрежение продължи, ще излязат на контрапротест.

Бившият общински консултант от Движение за права и свободи Яшар Асан, който в този момент ръководи пазара в квартала и оглавява Инициативния комитет на бедстващите в Пловдив, се обърна към президента, премиера, основния прокурор и Патриотичния фронт.

Езикът на омразата да свърши. Г-н Радев, господин министър-председател, при двама генерали, в случай че се случва етническо напрежение, това значи, че в България има заплаха, съобщи Асан, представен от БНР.

Атанас Янев, от съдружие "Спасение " уточни, че би трябвало да се търси работеща формула за интеграцията на ромите, акцентираща върху образованието, и разгласи, че са подготвени да обсъдят това с ръководещите.

Децата, които са приключили не знаят български. Значи, очевидно би трябвало да се откри формулата, по която те да се образоват, тъй като най-лесно се манипулира необразован човек, сподели Янев.

Ако до 15 дни няма реакция от държавaта, от "Столипиново " предизвестиха, че ще излязат на кротичък митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР