Жители на Роман са евакуирани от наводените квартали в града,

...
Жители на Роман са евакуирани от наводените квартали в града,
Коментари Харесай

Евакуират жителите на Роман

Жители на Роман са евакуирани от наводените квартали в града, с цел да се понижи рискът за живота и здравето им, оповестиха от регионалната администрация.

Тази заран поради изобилните дъждове в региона река Малък Искър преля през дигата и наводни повече от 80 парцела - здания и терени в Роман. Кметът на общината Валери Ролански разгласи отчасти бедствено състояние в града и селата Средни рът, Караш и Хубавене, които също са наранени от наводнението.

Заместник-областният шеф Мирослав Комитски и основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са ревизирали на място положението на засегнатите региони и подхванатите ограничения за очистване на следствията от бедствието, се показва в известието на регионалната администрация.

Повишените води на река Малък Искър са залели помпените станции на селата Караш и Хубавене, заради което в тях е спряно водоподаването. В ранния следобяд е било възобновено и електрозахранването в региона, което към този момент е възобновено. От общината са обезпечили доставката питейна вода на хората с водоноски.

Главен комисар Николай Николов е оценил като навременни и съответни взетите от общинския спешен щаб ограничения, се споделя в известието. Очаква се, след отдръпването на водните маси, екипите на "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " да стартират изпомпване на водата от частните домове и дворове в засегнатия регион, допълват от регионалната администрация. Бедственото състояние остава в действие и в идващите дни. Продължава денонощното наблюдаване на река Малък Искър. Няма данни към този момент за директна опасност за здравето и живота на популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР