Жители на район Овча Купел в София излязоха на протест

...
Жители на район Овча Купел в София излязоха на протест
Коментари Харесай

Над 3000 подписа срещу застрояването на градинките внесоха столичани

Жители на регион " Овча Купел " в София излязоха на митинг пред постройката на Столична община. Недоволството е подбудено от практиката да се дава позволение за градеж на зелени междублокови пространства.

В региона през септември 2018 година пропадна автомобил заради неукрепен строителен ров. Още тогава е сезирана прокуратурата, само че съвсем година по-късно развиване по проблема няма. 
Протестиращите внесоха и петиция, подписана от 3031 души. Да прекратят практиката за строителство на огромни здания тук-там, където има проблеми с живущите. За това настоя Велислав Василев от инициативния комитет на регион " Овча купел ".

Местата са върнати на реститути и площи, които са били аграрни земи, сега влизат в регулация,обясни Василевв. Така реститутите се възползват от инфраструктурата, построена от Столична община по думите му.

Протестиращите нямат срещу строителството, само че да е там, където е допустимо и да е на здания с публично значение. Строителят е заречен да построи улица, само че защото денивелацията е шест метра на този сектор, след това с анекс е отказал строителството. Без да се взима поради анекса, му е издадено позволение за строителство, сподели още Василев.

От това по думите му страдат всички живущи в региона, защото се работи отвън графика и в почивни дни, на градежа работят камиони и бетоновози, подвига се мощен звук, оплакват се протестиращите.

След пуснат сигнал до общината, те са получили отговор, че не е открито нарушаване. Според Велислав Василев всички инспекции на място са официални.

Продължаваме да събираме подписи и ще продължим с митингите, до момента в който ни извърнат внимание, безапелационен беше Василев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР