Жители на район Оборище са силно притеснени заради застрояването на

...
Жители на район Оборище са силно притеснени заради застрояването на
Коментари Харесай

Столичани гневни заради застрояването на столичния парк Заимов“

Жители на регион " Оборище " са мощно обезпокоени поради застрояването на столичния парк " Заимов ". На строителната ограда в парка е инсталирана осведомителна табела, която оповестява, че се прави " реорганизация на съществуваща социална тоалетна и надстройка за Банков офис, УПИ IV за парк и КОО, кв. №582, регион " Оборище ", ъгъла на бул. " Янко Сакъзов " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", Зона Г13 - юг, смяна по време на строителство - Бистро.

От Сдружение " Кинопамет " упорстват столичният кмет Йорданка Фандъкова и органите на ДНСК и Дирекция " Зелена система " да спрат неотложно скандалния, по думите им строеж в парка " Заимов ", който съгласно тях, ще повлече след себе си инициирането и на нови сходни градежи в парка

Редно е госпожа Фандъкова да в профил от служба и районния кмет на " Оборище ", който не направил безусловно нищо със своята администрация , с цел да спре повдигането на неуместната постройка с мощна стоманобетонна структура в самия парк, който е общинска благосъстоятелност, акцентират от съдружие " Кинопамет ".

Общинарите от " Оборище " би трябвало да обяснят също по този начин за какво и на какво съображение са позволили опцията в публичните озеленени площи да се издигне солидна постройка в крещящо нарушаване на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Време е и Министерството на културата да даде на историческия парк " Заимов " предпазен статут на монумент на културата на градинското и парковото изкуство с категорията " национално значение ", като по едно и също време с това служителите на Боил Банов следва прецизно да дефинират и режимите на охранителните зони в него, декларират от сдружението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР