Жители на Провадия сигнализираха, че няма безопасен път за пресичане

...
Жители на Провадия сигнализираха, че няма безопасен път за пресичане
Коментари Харесай

В Провадия искат безопасен път през ЖП линията

Жители на Провадия алармираха, че няма безвреден път за секване на ЖП линията, която минава през града. По продължение на 6-километровия релсов път има единствено три подлеза, които са окаяно положение. Всеки ден железопътната линия се пресича от доста деца, които отиват или се връщат от учебно заведение.

Жителите на Провадия са организирали подписка, подкрепена от над 3000 души, с която упорстват да има пътеки за секване на релсите и сигнализация за преминаващите влакове. Сега хората минават железопътната линия, където могат, с риск за живота си.
Господин Колев: За това тук, в случай че може да се направи една пътека с траверси. Между линиите траверси, просто една пътека с парапет и да има сигнал. Сигнализация да има, както се вършат на рампите.
Едно от учебните заведения в града е на метри от ЖП линията. Най-близкият подлез обаче е на повече от километър и се наводнява при всеки дъжд.
Албена Апостолова: Искаш или не, минаваш от горната страна. Много е мръсно, не е прелестно. Няма крушки, няма осветяване и по тази причина от горната страна от линията се пресича, даже и децата оттова пресичат.
Подлезите са построени преди 50 години и нямат рампи и асансьор за хора с увреждания и майки с детски колички.
Неделчо Кенаров: И непрекъснато ми се е налагало да придвижвам детски колички, дами с всякакви багажи. Галя Стоянова: Трудно е изключително за възрастните хора.
Успоредно на ЖП линията минава основен път, само че пешеходни пътеки няма.

Хората споделят, че не би трябвало да се чака някой да пострада, с цел да се откри решение.

Димитър Куцаров, ръководител на гражданско съдружие „ България си ти! ": Проблемът е фактически доста огромен за града и за живеещите тук. Исканията са обезшумяване на линията. Изграждането на надлези и подлези, с цел да могат хората умерено да минават линията.
От Община Провадия обявиха, че законът не разрешава построяването на надлез. Не може да има и сигнализиран път за пешеходците през ЖП линията. Единственото решение е построяването на още подлези.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР