Жители на Поморие събраха над 200 подписа срещу условия при

...
Жители на Поморие събраха над 200 подписа срещу условия при
Коментари Харесай

Поморийци събраха над 200 подписа срещу концесия на плаж Поморие-изток

Жители на Поморие събраха над 200 подписа против условия при оповестяване концесия за плаж " Поморие-изток ". Условията са избрани от Министерството на туризма, осведомиха от община Поморие.

От ведомството на Николина Ангелкова оповестиха конкурс за установяване на концесионер на морски плаж " Поморие - изток ", само че част от концесионната територия непозволено обгръща обществена общинска благосъстоятелност. Това е улица " Крайбрежна " - част от пътното платно с тротоара и паркинг.

Нито пътното платно, нито тротоарите и паркинга не дават отговор на понятието " морски плаж ", безапелационни са поморийци.

Живеещите на крайбрежната улица сътвориха Граждански предприемчив комитет и на 09 ноември 2018 година внесоха в общината подписка от 217 души.

Кметът Иван Алексиев при започване на октомври изрази противоречие с изискванията в състезанието. Мнението му е, че концесията визира и част от дворовете на хората.

На 03 октомври 2018 година в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) бе импортирана тъжба против Решението на Министерски съвет, касаещо процедурата и документите за нейното осъществяване.

Въпреки причините на Община Поморие, подадената тъжба бе отхвърлена от Комисия за защита на конкуренцията с отвод да бъде формирано произвеждане по случая. Кметът апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията пред Върховния административен съд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР