Жители на пловдивското село Зелениково много скоро може да останат

...
Жители на пловдивското село Зелениково много скоро може да останат
Коментари Харесай

​Жители на пловдивското село Зелениково може да останат без вода​

Жители на пловдивското село Зелениково доста скоро може да останат без вода. Причината - сушата и пресъхналата река, която зарежда селото. Оказва се,че тук дъжд не е падал повече от три месеца.

Зелениково, Брезово

Преди седмица повреда на основния водопровод оставила жителите на Зелениково без вода за пет дни. В селото живеят главно възрастни хора. Те се опасяват, че обстановката може да се повтори.

Водата в Зелениково идва от река Розовска.

Желязко Драганин - кмет на село Зелениково: Вече може би повече от двадесетина дни реката е пресъхнала напълно и единственият метод Зелениково да пие вода е този язовир.
Сега обаче равнището на язовира е паднало на половина.

Язовир Турската река е общинска благосъстоятелност и се употребява единствено за питейните потребности на хората от Зелениково.
Желязко Драганин - кмет на село Зелениково: Само при потребност отваряме крана да засилим вода и както сега е отворен, нямаме различен излаз. Изчерпи ли се, Господ да ни е на помощ.И в този момент да се молим единствено на природата, да разреши дъжд, да може са се посъбере вода в язовира и оттова ние да сме малко по-спокойни.
Според кмета на селото, в случай че скоро не падне дъжд, до 15-20 дни селото още веднъж ще остане без вода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР