Жители на пловдивското село Слатина извадиха двама болни младежи от

...
Жители на пловдивското село Слатина извадиха двама болни младежи от
Коментари Харесай

Огнен ад в Пловдив! Съседи спасиха болни близнаци, били на косъм от смъртта в пожара

Жители на пловдивското село Слатина извадиха двама заболели младежи от пламъците на горящата им къща. Драмата се разигра през днешния ден. Момчетата са близнаци по на 25 години. Те били сами, когато къщата им почнала да гори. Съседите видели огъня и извели момчетата на открито. През това време огънят погълнал част от остарялата и бедна къща, написа " Марица ".

" Бях излязла да купя самун ", разплакана и уплашена показа майка им Минка Митева. " Момчетата са заболели, те нищо не схващат ", изясни през сълзи дамата. Мъжът и пък през това време бил в Карлово.

Първа видяла горящата къща сестрата на Минка, която и е съседка. Тя повикала други хора, които живеят наоколо. Те пък подали сигнал на тел. 112 и дружно извели от къщата близнаците.

В сигнала за пожара се съобщавало за дете в горящата къща. Веднага след известието два противопожарни автомобила полетяха от Карлово към Слатина.
Огънят бе сподавен, само че изгоря стаята с цялата мебелировка и част от покрива на къщата.

Минка се тормози, че фамилията с двамата заболели младежи остават без дом. Жената получава 200 лв. пенсия и няма никакви други приходи. Засега сестра и ще ги приюти, с цел да ги избави от студа.

Причината за пожара е разваленият комин на остарялата къща, считат огнеборците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР