Жители на пловдивското село Първенец готвят блокада на околовръстния път

...
Жители на пловдивското село Първенец готвят блокада на околовръстния път
Коментари Харесай

Жители на Първенец готвят блокада на Околовръстното на Пловдив

Жители на пловдивското село Първенец готвят обсада на околовръстния път на Пловдив , оповестява Българска национална телевизия.

Крайната мярка ще подхващат, в случай че локалната власт не реагира навреме на настояването им да бъде построена канализация в един от кварталите на селото.

Жителите на квартал " Терасите " в Първенец са недоволни от забавянето на плана. Те са на мнение, че администрацията на Община Родопи не е свършила задоволително работа, с цел да имат колектори, които да събират отпадните води.

По думи на общинския консултант София Калинова хората е трябвало да реагират даже по-рано на безхаберието на общината, защото планът е бил подготвен от 8 години , а от март има изцяло поправени документи.

От Община Родопи обясниха, че не те са отговорни за забавянето, а Министерството на околната среда и водите, защото планът за канализация не бил утвърден още преди 10 години. Те оповестиха, че към този момент са отделени 1,2 млн. лева за създаване на канализацията в квартала.

Кметът на Родопи Пламен Спасов акцентира, че от 2013 година е упорствал Министерство на околната среда и водите да отпусне финансиране. Това обаче се е случило едвам предходната година. Той призна, че преди 6 месеца публичната поръчка е била спряна поради непълни документи.

След 20 септември ще бъде определен реализатор на плана - тогава ще бъдат отворени документите на претендентите за строителство. Ако няма обжалване на процедурата, работите ще стартират още през октомври. В случай на неудовлетворен строител обаче строителството ще се забави минимум 6 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР