Жители на пловдивския квартал Столипиново подадоха сигнал в БНТ за

...
Жители на пловдивския квартал Столипиново подадоха сигнал в БНТ за
Коментари Харесай

Тонове боклуци задръстват пловдивския квартал Столипиново

Жители на пловдивския квартал " Столипиново " подадоха сигнал в Българска национална телевизия за неналичието на контейнери за боклук. Според хората няма задоволително съдове с цел да се събира отпадъка, което води до заплаха от болести. От районното кметство дадоха отговор, че казусът е поради промяната на съдовете в града, чакат се нови, които да заменят амортизираните.



На улица „ Възход “ край един от блоковете са се образували камари от отпадъци:

" Вижте какво е тука. Това е торище. Тук не може да се живее. Слизат, ровят се тук, като ги видя сърцето ми се къса. Това не е живот, не е ", споделя Пенка Ангелова.

" Вижте малко, вижте малко каква алергия живеем тук. Виж каква нечистотия. Имаме заболели деца. Целият блок е болен, децата ни заболели са. Задух, и по какъв начин няма да хвана вирус ", оплаква се Айри Есман.





Проверка на екипа ни сподели, че за блок с 10 входа няма нито една кофа за отпадък. Първият резервоар е на 150 метра от блока

От общинското дружество, което извозва сметта признаха, че на това място няма по какъв начин да се слагат контейнери, само че наоколо са ситуирани 70 кофи за отпадък:

" Това е по отношение на това, че там има нерегламентирани търговски обекти, които попречват обслужването на контейнерите ", изясни Десислава Георгиева – шеф на Оперативна програма «Чистота».

Проблемът с противозаконните обекти би трябвало да се реши от районното кметство, само че по кое време ще стане това не е ясно. Купищата боклуци край жилищните здания в квартала са тематика, по която се дебатира от години. При последната на акция на „ Чистота “ в " Столипиново " отпреди месец са извозени изключително 100 тона отпадък.



" Въпреки това казусът остава, защото наподобява там такава е настройката на жителите. На този регион и може би културата, с цел да не може да се резервира чист ", показва Десислава Георгиева – шеф на Оперативна програма «Чистота».

След запитването на Българска национална телевизия стартира събиране на отпадъците на улица „ Възход “.

" Сега е добре. Пак ще чистим обаче, ще чистим. Има няма 15 -20 дни отново същото става ", разяснява Иван Атанасов – чиновник на „ Чистота “.

За близките блокове обаче също се чака решение с транспортиране на отпадъците.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР