Жители на петричкото село Кърналово се вдигат на протест заради

...
Жители на петричкото село Кърналово се вдигат на протест заради
Коментари Харесай

Петричко село се вдига на бунт заради строеж на крематориум


Жители на петричкото село Кърналово се подвигат на митинг поради желанието на софийското сдружение „ Евиан 1” ООД да строи крематориум в землището на селото. Те са избрали местността Под ливарски хълм, където са закупили пасбище с повърхност 5223 квадратни метра.

Инвеститорите са внесли документите за координиране в РИОСВ-Благоевград. От екоинспекцията са безапелационни, че капиталовото предложение предстои на обмисляне на нуждата от Оценка за влияние върху околната среда.

„ Всички локални хора сме безапелационни,че се подвигаме на война, в случай че някой реши да прави крематориум току до къщите ни. Ще се борим със законови средства против това желание. Готови сме на всевъзможен тип гражданско неподчинение”, съобщи управникът на селището – Стоян Бойчев. Протестът на локалните поданици сигурно ще бъде подсилен от съветниците на Вътрешна македонска революционна организация, написа кмета.бг.

Председателят на групата на войводите в локалния парламент – Стоян Божинов, е отправил запитване към общинския кмет във връзка ивестиционното желание на „ Евиан 1” ООД. По думите му грладоначалникът е бил безапелационен, че няма да допусне планът да се осъществя и крематориумът няма да бъде отразен в Общия устроствен проект на община Петрич.

Меракът за повдигането на подобен обект в региона на Петрич не е инцидентен. Близостта на района до границата с Гърция е една от аргументите за тези опити. В южната ни съседка църквата не позволява построяването на сходни пещи. В България има единствено един крематориум и той е в София. Идеята е да се вдигне второ такова оборудване до българо-гръцката граница, защото гърците се чака да са най-многобройните клиенти. Цената за изгаряне на един мъртвец е най-малко 250 лв. и това може да е сериозен бизнес, от който да се печели.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР