Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за

...
Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за
Коментари Харесай

Заради водния режим: Жители на три пернишки села блокираха път Е-79

Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за малко тази заран път Е-79, при разклона за Драгичево. Те са недоволни от желанията да се вкара режим и в техните села макар, че не се водоснабдяват от язовир " Студена ". Днес стана ясно, че се отсрочва въвеждането на нов, по-строг режим на водоподаването в Перник за края на тази и началото на идната седмица.

След митинга кметовете на трите села се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров.

Владимиров съобщи пред нашата камера, че пред него те са изразили единодушие, че всички поданици на територията на община Перник солидарно би трябвало да поемат тежестта от тестването, което следва.
Станислав Владимиров: Те показаха подготвеност при препоръчан обективен вид за воден режим трите села също да са включени в този режим. Очакваме бързи дейности от страна на ВиК сдружението. Хубавата вест от през вчерашния ден е, че Министерството на районното развиване назначи за пълномощник човек с огромен опит, хидроинженер - Камен Каменов. До няколко дни той ще бъде публично вписан.
По-рано пред нашата камера кметовете се заканиха, че ще изразят своето голямо неодобрение, че ще има воден режим в техните села, макар, че те не се водоснабдяват от язовир " Студена ".

Протестиращи обявиха, че е извънредно незаслужено да се лишат хората от вода. По думите им те не са осведомени за сходен режим и считат, че могат да се вземат други ограничения, като да вземем за пример да се вземе минерална вода от Рударци.

Премиерът Бойко Борисов също се е обадил на кмета на Перник и е изразил готовността си да помогне с каквото може.

Вижте детайлности във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР