Жители на Перник излизат на протест в София. Очаква се

...
Жители на Перник излизат на протест в София. Очаква се
Коментари Харесай

Перничани излизат на протест в София

Жители на Перник излизат на митинг в София. Очаква се да се съберат в 11:30 часa пред постройката на Министерския съвет.

Демонстрацията е под надпис " Сурва от Перник ". Заради водната рецесия в града беше анулиран обичайният фестивал " Сурва ", който трябваше да се състои в интервала от 24 - 26 януари. Обявен е и дрескод на митинга – жълти жилетки светлоотразителни жилетки.

" Исканията на перничани не са малко. Ние ще продължим нашата интензивност до цялостното им осъществяване. Смятаме, че през цялото време на рецесията не се прави оценка вярно отговорността на Министерство на районното развиване и благоустройството, тъй че ще продължим с настояванията за оставки ", сподели пред БНР Камелия Радева от инициативния комитет " Спаси Перник “, която провежда митинга.

Водният режим в Перник стартира на 18 ноември 2019 година, до десетина дни язовир " Студена " ще доближи мъртвия си размер от 2,4 млн. кубични метра. След това вода ще има за още няколко седмици, само че към този момент ще се взима през главния изпускател на водоема, а не през кулата. В момента на водоема се инсталират утаители, с които да се прави в допълнение филтриране, защото водата от дърното е замътена.

Миналата седмица държавното управление разгласи проект за решение на рецесията. Водата, която ще се подава към миньорския град, ще идва от язовир " Бели Искър ", ще минава по водопреносната система на " Софийска вода " и ще стига до резервоара в село Мало Бучино. Там би трябвало да се построи помпена станция и тръбопровод от 13.5 км, който да се свърже с ВиК мрежата на Перник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР