Жители на Омуртаг протестираха заради въведения драстичен воден режим в

...
Жители на Омуртаг протестираха заради въведения драстичен воден режим в
Коментари Харесай

Начело с кмет и областен управител Омуртаг протестира заради драстичния воден режим

Жители на Омуртаг стачкуваха поради прелюдия фрапантен воден режим в града. Точно по обяд през днешния ден десетки хора се събраха в центъра на града, с цел да изразят недоволството си. Сред тях бяха кметът на общината Ешреф Ешрефов и регионалният шеф на Търговище Митко Стайков.

Проблемът с водата на Омуртаг е дълготраен. Там режимното водоподаване е ежедневие. Но напоследък вода се пуска по чешмите единствено за часове през уикендите.

Управителят на " ВиК " Търговище, представен от Българска телеграфна агенция, изясни, че повода са неналичието на превалявания и намалелият дебит на водоизточника край село Кипилово. Частично решение на казуса може да се реализира, в случай че се получи позволение от Министерство на околната среда и водите за прилагане на втори източник - бунар, който се намира на 2 км от главния в Кипилово.

Протестиращите издигнаха плакати " Искаме вода, докога по този начин? ", " Министър Димитров, разрешете извор Кипилово 2 ". Те упорстват да се откри различен водоизточник.

Кметът Ешреф Ешрефов сподели, че общинското управление ще търси разновидности за решение на казуса. " Ще заложим повече средства в идващия бюджет за реализиране на хидрогеоложки изследвания в региона на село Великденче за обезпечаване на различен водоизточник. Но това е в дълготраен проект ". Кметът счита, че без намесата на страната въпросът мъчно може да се реши. Освен намалялото количество вода в Кипилово, той се задълбочава и от мощно амортизираната вътрешна водопреносна мрежа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР