Жители на община Червен бряг готвят протест в последния ден

...
Жители на община Червен бряг готвят протест в последния ден
Коментари Харесай

Протест заради нареждане на АПИ да се махне временния мост при Червен бряг

Жители на община Червен бряг готвят митинг в последния ден на месец април - вторник, 30 април. Причината за недоволството е изпратеното писмо до и.д. кмет на Червен бряг Виргиния Василева (постоянният кмет Данаил Вълов беше отхвърлен поради обвиняване в длъжностно престъпление) от Агенция " Пътна инфраструктура ", в което се подрежда на общината да отстрани краткотрайния мост, който беше построен при започване на януари, поради аварирането на моста при село Горник. Това свое желание декларират в разпратено до медиите писмо от Инициативния комитет за създаване на краткотрайното оборудване от село Чомаковци, съобщи БГНЕС.
Мотивът на пътната организация за решението е нарасналото равнище на Искър край село Чомаковци, което заплашва живота и здравето на пътуващите по краткотрайния мост и фактът, че мостът при село Горник към този момент е пуснат в употреба и по него могат да минават междуселищни и училищен рейсове.
„ Ползването на горнишкия мост е мощно затруднено, защото подстъпите към него са разкопани още от декември 2018 година от компанията, която прави рехабилитацията на пътя Червен бряг – Чомаковци. Освен това, по него могат да минават единствено рейсове с тегло до 5 тона, само че не и по-тежки. Затварянето на краткотрайният мост при Чомаковци още веднъж ще докара до проблеми със снабдяването на обитаемоте места от левия бряг на Искър и до проблеми, свързани с локалния бизнес “, показват от инициативния комитет.
Според уредниците на митинга това е следващ опит на държавните институции да демонтират краткотрайния стоманен мост, преди да е приключена рехабилитацията на пътя Червен бряг – Чомаковци и строителството на новия мост над река Искър, което би трябвало да се случи до 4 юли.
Припомняме, че мостът при Горник се срути в края на октомври, 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР