Жители на Обеля-2 се срещнаха с кандидата за кмет на

...
Жители на Обеля-2 се срещнаха с кандидата за кмет на
Коментари Харесай

И "Обеля" се презастроява, каза кандидатът за кмет Борислав Игнатов

Жители на " Обеля-2 " се срещнаха с претендента за кмет на Демократична България арх. Борислав Игнатов. Преди два месеца те разбрали, че зелената повърхност сред блоковете 244, 245 и 247, където децата им играят, е продадена. Частниците пристигнали да си оградят терена и тогава хората се вдигнали на митинг.

Оказва се, че земята първо е реституирана, а след това прекупувана няколко пъти, с цел да се заметат следите, изясни Игнатов. Той предложи два метода за решение на казуса – да се ревизира обратно във времето по какъв начин е зародила тази благосъстоятелност, дали няма машинация. Второто решение е Столичната община да изкупи терена, в случай че собствеността е ясна, и теренът да остане зелена повърхност за децата на " Обеля ".

Жена от бившето село Обеля, в този момент квартал, съобщи, че " даже и нашите шопски глави ни стана ясно, че по този начин повече не може и на това грабене би трябвало да се постави край ".

" Ясно е, че и тук се пробват да създадат същото, както в " Младост ". Затова основното е да се преразгледа Общия организационен проект на София (ОУП). Това ще е първата ни задача – да преразгледаме и понижим параметрите за величина и повърхност на постройките, с цел да не се случва това презастрояване ", изясни Игнатов.

Според него в случай че " Обеля " е била проектирана най-вече за 100 хиляди души, с приемането на Общ устройствен план през 2009 година този регион към този момент може да поеме 300 хиляди души.

" В Общия проект тогава беше изменен коефициента за интензитет от 1 на 3 и по тази причина сред блоковете внезапно започнаха да изникват нови здания. Така комплексите се пренаселват и презастрояват и София се трансформира в един препълнен град ", изясни Игнатов.

Жена репликира, че все пак законът отново ще се заобикаля. " Не, няма такава заплаха. В тази сфера аз разбирам нещата и основни архитекти и районни кметове не могат да ми вършат номера в това отношение ", съобщи Игнатов.

" А кой ще е претендентът ви за областен кмет на " Обеля ", поинтересува се възрастен мъж. " Нямаме още. Предложете някой почтен да го издигнем ", отвърна му Игнатов. Хората се умълчаха сюрпризирани, че може и по подобен метод да се взе участие в изборите.

Гражданин, показал се като работещ в строителния отрасъл, изясни, че в този момент всеобщо се назначават на работа в строителството хора от малцинствата, въпреки да няма доста работа за тях. Целта била на изборите тези служащи да гласоподават, както им се подреди. На въпрос кой ще им подреди, индивидът се смълча и призна, че не смее да каже.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР