Жители на Нова Загора протестираха заради мръсен въздухСтотици жители на

...
Жители на Нова Загора протестираха заради мръсен въздухСтотици жители на
Коментари Харесай

Жители на Нова Загора протестираха заради мръсен въздух

Жители на Нова Загора стачкуваха поради замърсен въздух
Стотици поданици на Нова Загора стачкуваха против апаратура за биогаз в града. За следващ път те настояха да спре замърсяването на въздуха с неприятна миризма от инсталацията, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

От компанията притежател на централата отхвърлиха тя да е извършител на неприятните миризми. Жителите на Нова Загора се събраха с маски на лицата пред инсталацията за биогаз. Те упорстват тази централа да спре работа, тъй като замърсява въздуха, почвата и природата. „ От четири години ние живеем в смрадлив затвор. Виждате и усещате миризмите -това не се устоя. Институциите си трансферират топката, никой не може да каже ясно чия е отговорността това да съществува в града, да ни трови всеки ден", сподели жителка на Нова Загора. Инсталацията за произвеждане на биогаз е благосъстоятелност на старозагорския холдинг "Градус". Тя работи с до 60 тона птичи тор на денонощие и е на 24 часов режим на работа.

„ Ние сме спазили всичките наставления, планът е изпълнен по този начин както е утвърден. Считам, че съблюдаваме в цялостен обсег нормативната база, която урежда активността ни ”, съобщи Климент Граченлиев, шеф на предприятието. Жителите на града бяха безапелационни, че ще продължат с митингите до момента в който не се подхващат ограничения от виновните институции. Те настояха за персонална среща с премиера, с цел да го срещнат с казуса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР