Жители на Несебър ще излязат на протест срещу предложението в

...
Жители на Несебър ще излязат на протест срещу предложението в
Коментари Харесай

Жители на Несебър готвят протест срещу настаняването на туристи с коронавирус в местен хотел

Жители на Несебър ще излязат на митинг против предлагането в локален хотел да бъдат настанявани туристи с ковид. Протестът ще е тази сряда пред постройката на Областна управа-Бургас. Това заяви уредникът на митинга Деси Вунтунийска.

Предложението хотел " Дел Мар " в Несебър да приема заболели от ковид туристи бе отправено по време на работна среща в " Слънчев бряг " сред министъра на туризма Марияна Николова и представители на сектора.
Обособяват хотели по Черноморието за заболели от COVID-19 Няма избрани условия за COVID-19 хотелите, изясняват от РЗИ
Според Вунтунийска въпросният хотел е ситуиран на оживено място, заобиколен от други обекти за настаняване, заведения и магазини.

„ Изключително сме обезпокоени, че това решение ще повлияе негативно върху целия регион. Много евентуално е да се наложи заведения за хранене и магазини да затворят, притежатели на намиращите се наоколо фамилни хотели също обмислят какви ограничения да подхващат, защото се притесняват, че ще има доста анулирани резервации, откакто се разбере местоположението на въпросния обект, в който ще се настаняват карантинирани. Опасенията ни са, че в случай че това се случи, евентуално ще докара до ранно преустановяване на летния сезон в този регион “, сподели Вунтунийска пред Българска телеграфна агенция.

Недоволните на митинга тази сряда ще упорстват Министерството на туризма да избере различен хотел, който да е далечен от курортите Несебър, Равда, „ Слънчев бряг “ и Свети Влас.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 12 159 204 404 6 684 Света 18 435 473 199 893 697 087 11 665 879 Заразени* Нови Починали България 12 159 204 404 Света 18 435 473 199 893 697 087
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР