Жители на Младост искаТ да се спре презастрояването в районаСъс

...
Жители на Младост искаТ да се спре презастрояването в районаСъс
Коментари Харесай

Жители на „Младост” искаТ да се спре презастрояването в района

Жители на „ Младост ” искаТ да се спре презастрояването в региона
Със викания „ мафия ” поданици на „ Младост ” блокираха кръстовището на бул. „ Александър Малинов ” и „ Филип Аврамов ” довечера. Повод за недоволството са неспиращите градежи в квартала и опасността той да се трансформира от първокласен квартал в гето, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Днес сме още веднъж на митинг, тъй като зелените площи не престават да изчезват. Строежите са доста оспорвани и огромна част от терените са добити посредством противозаконни реституции. Настояваме да се проверяват всички реституции, които се случиха. Как е допустимо метростанция да се окаже, че е построена върху частен терен? Десислава Иванчева и Биляна Петрова се пробваха да спрат това безвластие и по тази причина бяха задържани. Настояваме всичко обвързвано с тях също да се проверява ”, сподели Татяна Христова, която от години живее в „ Младост ”.

Тя акцентира, че би трябвало да се постави завършек на безразборното презастрояване в региона и да се наложи регулация посредством подробните устройствени проекти.

На въпрос на БГНЕС дали жителите на "Младост" към този момент се умориха от митинги, Христова сподели, че е по този начин, само че няма да се предадат и хората още веднъж ще се надигнат. Следващата стъпка на протестиращите ще бъде всеобщо блокиране на кръстовища, тъй като единствено по този метод считат, че ще бъдат чути, добави тя.

„ Ще преминем към крайни ограничения и цивилен арести. Просто няма накъде повече. Никой няма да ни чуе, до момента в който не арестуваме основния проектант Здравко Здравков и кмета на София Йорданка Фандъкова ”, съобщи Завен Астадуров.

Астадуров добави още, че гражданските арести у нас няма да са казус и, че историята познава два такива. Мъжът акцентира, че е подготвен персонално той да ги извърши. Според него най-правилната постъпка в този миг е Здравков и Фандъкова да си подадат оставките и да оставят града в ръцете на някой, който знае по какъв начин се ръководи европейска столица.

Жителите упорстват още за незабавното прекъсване на строителните действия в парка до огромния хипермаркет в "Младост 3" като регион „ Младост ” или Столичната община предложи на вложителя равносилен общински терен на безконфликтно място, както и отпадане на плануваните 8-етажна постройка и два търговски обекта в същия парк. Хората желаят още да не се позволява строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където породи гражданско неодобрение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР