Жители на Ловеч събират средства за ветерана по лека атлетика

...
Жители на Ловеч събират средства за ветерана по лека атлетика
Коментари Харесай

Ловеч събира пари за атлет ветеран

Жители на Ловеч събират средства за ветерана по лека атлетика - 84-годишния Петър Величков. Идеята е на Костадин Малинов, фитнес инструктор и треньор, който е уредник на благотворителна подготовка на стадион „ Салито “ в Ловеч на следващия ден (1 октомври ) от 17:00 часа, когато всеки ще може да подари средства, предава Българска телеграфна агенция.

Даренията от акцията ще подкрепят маратонеца Петър Величков от София да взе участие на международно състезание по лека атлетика за ветерани. 



„ Вдъхновен от волята, духа и желанието на човек да покорява всяка една цел, която си сложи, и да надскача себе си, взех решение да провеждам благотворителна подготовка. Идеята е да съберем средства и да помогнем на един същински българин, който има фантазия да се яви на международно състезание по лека атлетика,  да има опцията да взе участие на надпреварата, което му следва по тежка атлетика за ветерани на 5 ноември т. година “, уточни Малинов.

По думите му 84-годишният Петър има опция да върви на надпревари и да реализира триумфи, само че средствата не му доближават. От Министерството на младежта и спорта са отказали подпомагане. „ Когато човек има дух, предпочитание, мотивация, не трябва парите да го стопират да подвига българското знаме на международни шампионати ", добави Малинов. 

Благотворителна подготовка ще е за всеки, който желае да повиши тонуса си и да подари за идеята.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР