Жители на Кючук Париж излязоха с лозунги “Искаме паркове, а

...
Жители на Кючук Париж излязоха с лозунги “Искаме паркове, а
Коментари Харесай

Жители на Южен излязоха на протест срещу презастрояването , искат оставката на Ахрянов

Жители на Кючук Париж излязоха с лозунги “Искаме паркове, а не гета ", “Кмете, не продавай Пловдив " в символ на митинг против построяването на две нови 14-етажни здания. Според жителите регионът е извънредно несъответствуващ за високо строителство, защото на това място има подпочвени води и канализацията е задоволително остаряла, с цел да не издържи ново строителство. Според тях всичко става тихомълком. За един час са поставили оградата и са настанили защитата вътре.

Гражданите упорстват за цялостна проверка на документи на градежа. " Това са 18 декара, тук ще пристигна едно цяло село. А няма планувана инфраструктура. Ще отидем на Коматевско шосе, с цел да покажем на всички, че битката не е единствено на Южен, а на всички. Ще стоим на кръстовището, до момента в който кметът Язов не пристигна.

" Това не е политически митинг. Основното, което желаеме е оставката на основния проектант Димитър Ахрянов. Ако тук бе издигната детска градина или ясли, нямаше да има митинг " съобщи Георги.Този обект ще аргументи канализационни и екологични проблеми. През 2018 имаше огромни наводнения в Пловдив и повода по тази причина бе презастрояването. Трябва да каже Край на това нещо " бе безапелационен уредникът.

" Тук няма паркове, няма детски площадки, няма никаква обществена инфраструктура. Само бетон! докога?! " питат хората. " В центъра има повече паркове, в сравнение с тук. Защо не се уголемява градът като граници, а в кварталите се налива още бетон? Има доста земи за отчуждаване ", споделят още хората.

След минути те ще затворят Коматевско шосе.

" Искаме да покажем, че казусът не е единствено в Южен, а в целия град " разясниха протестиращите.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР