Жители на кв. „Манастирски ливади“ се оплакват от системно обгазяване

...
Жители на кв. „Манастирски ливади“ се оплакват от системно обгазяване
Коментари Харесай

Жители на кв. „Манастирски ливади“ се оплакват от системно обгазяване

Жители на кв. „ Манастирски ливади “ се оплакват от редовно обгазяване от прилежаща постройка, която няма Акт 16, само че все пак в нея живеят хора, по всяка възможност – бездомни.

Местните изпратиха сигнал до bTV, в който се вижда по какъв начин от относително новата постройка – издигната през 2000 година, излиза черен дим.
Бяла пелена над София, столицата е на 22-ро място по замърсен въздух в света Нивата на фините прахови частици падат, само че още са над нормата
„ Редовно горят боклуци и пластмаса. Това нещо ни обгазява брутално. Не знам дали имат някакви нормативни актове. Има две изоставени здания на равнище недодялан градеж, в които живеят хора. Предполагам, че това са клошари “, сподели в „ Тази заран “ Людмил Елшишки, подал сигнала.

По думите му хората от квартала неведнъж са подавали сигнали към общината. Викали са и полиция, която пристигнала на място, само че единствено установила, че жителите на постройката получили позволение от притежателя да живеят вътре.

Зам.-кметът на регион „ Витоша “ Кънчо Кънев разясни, че от локалната администрация са идвали на адреса неведнъж.
Столична община прави инспекции за горене на боклуци в София Въздухът в столицата още веднъж е нечист в пъти над нормата
„ Направени са към 5 инспекции – хората са били изнасяни. Преди към 10 дни още веднъж бяхме на място рано сутринта – изнесохме ги, закарахме ги до районното, само че явно те са се върнали. Извикали сме пожарната, с цел да могат да се вземат ограничения. От една година се опитваме да се свържем със притежателите, само че удряме на камък “, уточни Кънев.

Той загатна, че най-вероятно общината ще би трябвало да се намеси, макар че нормативно подобен механизъм не е очакван, само че по този начин или другояче в сегашната обстановка още веднъж се хаби запас в опити да бъде овладян казуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР