Жители на Костинброд излизат на протест заради липсата на достатъчно

...
Жители на Костинброд излизат на протест заради липсата на достатъчно
Коментари Харесай

Жители на Костинброд излизат на протест заради липса на автобуси

Жители на Костинброд излизат на митинг поради неналичието на задоволително рейсове към и до София. Много от хората в града учат и работят в столицата и са обезпокоени, че със започването на образователната година няма да има с какво да пътуват.
Нова поръчка, нов транспортьор и ново разписание. Това са измененията, които засягат междуградската линия Петърч - София, обслужваща и жителите на град Костинброд. По остарялото разписание са се движили 36 рейса, а по новото те са 22.

Оказва се, че тази линия е обслужвана от две компании, ангажирани от две общини - София и Костинброд. " Ние влизаме във разновидността за републиканска транспортна скица, откъдето двете общини на квотен принцип имат правото да разпореждат независимо превоз, който да обслужва жителите пътуващи по съответната линия ", съобщи кметът на Община Костинброд - Трайко Младенов.

Двете автобусни компании се движат по една линия, само че имат разнообразни начални спирки. За да се решат част от проблемите, община и превозвачи са се разбрали да бъдат пуснати 12 спомагателни курса по линията от 2 септември.

Въпреки взетите ограничения, недоволните жители ще стачкуват след 17:30 ч. в петък в локалните платна на бул. " Ломско шосе ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР