Жители на Каварна от различна възраст заедно с местни спортисти

...
Жители на Каварна от различна възраст заедно с местни спортисти
Коментари Харесай

Жителите на Каварна се включиха в Световния пробег на мира

Жители на Каварна от друга възраст дружно с локални спортисти посрещнаха в морския град Световния пробег на мира и горящия факел - знак на предаване на обръщение за мир от нация на нация, оповестяват от общината. Всички дружно минаха през града, обединени от спорта и идеята за обединяване.
Тази година трасето на щафетата минава през 14 български града, от които Каварна е първият морски град. Освен българи в пробега на мира се включиха доброволци от Румъния, Молдова, Украйна, Франция и Азърбайджан.
По остарял български бит участниците в пробега бяха посрещнати пред постройката на общината с питка, сол и домашни гозби, приготвени от Сдружение „ Съюз на пенсионера-2004 “. Зам.-кметът Йордан Йорданов приветства участниците в щафетата, а надарените деца от ДНХ „ Шарено коланче “ ги поздравиха с фолклорни песни. В самодейността се включиха и възпитаниците на локалните противоречиви клубове и учебни заведения.
Следващата точка от пробега беше нос Калиакра, където участниците бяха осведомени с историята на археологическия резерват.
Община Каварна получи документ за присъединяване си в Световния пробе на мира и копие на картина, дело на основателя на мирната щафета Шри Чинмой.
С всяка стъпка пробегът построява мостове сред хора от разнообразни култури, религии и народи, ускорява тяхното единение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР