Жители на карнобатското село Искра искат да издигнат паметник на

...
Жители на карнобатското село Искра искат да издигнат паметник на
Коментари Харесай

Жители на село Искра искат да издигнат паметник на Божидар Димитров

Жители на карнобатското село Искра желаят да повдигнат монумент на проф. Божидар Димитров, който умря през вчерашния ден.
Преди 2 години благодарение на българския историк в селото стартира укрепването и реставрацията на храм " Св. Кирил и Методий ", който е монумент на културата.
Обновената и възкресена черква беше открита на 24-ти май тази година, а проф.Димитров подари на храма парченце от Светия Кръст и икона на хан Тервел. Проектът за възобновяване й получи европейско финансиране и беше направен от строителния бизнесмен Турхут Исмаил. Реализирането му обаче беше осъществено с помощта и съдействието на проф. Димитров, напомня Турхут Исмаил.
" Направи невъзможното нещата да се случат и факт е, че се случиха. Дари доста неща, с изключение на частицата. Преди това, още в самото начало, подари икони, само че най-важното е, че подари една сила, която с помощта на нея се случиха нещата ".
" Никога няма да забравим приноса му за възобновяване на тази 150-годишна църква ", сподели още Турхут Исмаил.
" Беше същински българин, освен за пред камери и малките екрани, ами и в действителния му живот, в метода му на мислене и във всичко. За него България беше на първо място, дори преди себе си. Повече мислеше за България, в сравнение с за себе си ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР