Жители на хасковското село Конуш излизат днес на протест. Те

...
Жители на хасковското село Конуш излизат днес на протест. Те
Коментари Харесай

Село Конуш на протест за ремонт на улици

Жители на хасковското село Конуш и злизат през днешния ден на митинг. Те са недоволни, че не се дават пари за асфалтиране на улици в селото и желаят ВиК канализация.

Пред Дарик радио хората, които блокират пътя Хасково-Кърджали, се заканиха, че в случай че митингът им не бъде чут, когато тръгне интензивният туристически поток към Гърция, ще блокират и основния път за Маказа. Кметът Младен Марчев поддържа своите съселяни и увери, че за техните претенции е изпратил докладни мемоари до кмета на община Хасково Добри Беливанов.

30 000 лева и 60 метра асфалтиране на една от улиците получи Конуш за последните 3 години, показаха хората.
 С. Конуш, Протест Дарик радио, Хасково
  -->
Това е второто село от община Хасково, което излиза на митинг с претенции за нов асфалт и канализация. Преди близо две седмици сходно неодобрение имаше и в с. Стамболийски.

В писмена позиция от общината оповестиха, че се приготвя социална поръчка на стойност 288 900 лева з а асфалтиране на улици в селата, като се чака скоро да бъде оповестена. Разпределението на средствата за 36 дребни обитаеми места ще направи комисия от специалисти в администрацията, която ще набележи най-компрометираните настилки на улици в селата, като всеки кмет самичък ще уточни проблемите сектори и ще уточни най-неотложните за ремонт сектори, показаха от администрацията.

Жителите на село Конуш обаче, не имат вяра на обещания и упорстват за казуса им общината да откри бързо решение, като се заканват, че в случай че това не се случи, блокадите ще продължат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР