Жители на град Дряново излизат на протест, заради затворен жп

...
Жители на град Дряново излизат на протест, заради затворен жп
Коментари Харесай

Протест заради затворен жп прелез в Дряново

Жители на град Дряново излизат на митинг, поради затворен жп прелез, оповестиха от Нова телевизия. Обиколният път постоянно се затваря, поради наноси от реката, а и не е приспособен за две коли да се разминат.

Местните упорстват да пуснат в употреба затворен жп прелез. Причината - да се облекчи трафикът сред Дряново и Трявна. Обиколният път постоянно се затваря, поради наноси от реката, а и не е приспособен за две коли да се разминат.

Прелезът, съгласно локалните, щял да обезпечи и сигурност за преминаващи майки с колички, които с риск пресичат жп линията Русе - Стара Загора.

Един от жителите разяснява, че казусът е от доста години. Той добави, че жителите са пуснали подписка към Общината, с цел да се направи гумирана пешеходна пътека за обикновено прекосяване на жителите.

В допълнение той разясни, че с годините жителите са алармирали неведнъж, само че до ден сегашен нищо не се е случило.

" В края на предходната година имаше поредна подписка. Тогава се свика комисия, която излезе с едно неуместно за нас наставление - да се направи мостово оборудване (надлез), само че не е ясно на какви равнища и какво ще бъде направено ", сподели още той. По думите му такова оборудване би било неизползваемо.

" От НКЖИ поеха ангажимент да изпратят архитект, който да помогне с правенето на план. В следствие подобен не пристигна. Получихме наставление да се направи пешеходен надлез на две равнища. Това би било доста скъпо и неизползваемо. Хората споделят, че даже и да го има, отново ще минават по линиите. Никой няма да изкачва и слиза 40 стъпала ", съобщи кметът на Дряново Трифон Панчев.

" След като се събра комисията, се изготви протокол, който беше утвърден от генералния ни шеф. Съгласно настоящата нормативна уредба, не може да се направи секване на едно равнище с железопътна линия, която е със статут на жп автомагистрала, каквато е четвърта жп линия ", разяснява Йордан Райков - шеф на жп секция - Г. Оряховица. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР