Жители на град Дряново излизат на протест. Местните настояват да

...
Жители на град Дряново излизат на протест. Местните настояват да
Коментари Харесай

Протест заради затворен жп прелез

Жители на град Дряново излизат на митинг. Местните упорстват да се пусне в употреба затворен жп прелез, оповестява Нова тв .

Причината е, че по този начин ще се облекчи трафикът сред Дряново и Трявна. Обиколният път постоянно се затваря, тъй като се натрупватнаноси от реката, а и не е приспособен за две коли да се разминат.

Прелезът, съгласно локалните, щял да обезпечи и сигурност за преминаващи майки с колички, които с риск пресичат жп линията Русе - Стара Загора.

" Този проблем е от доста години. Още през 2007 година сме пуснали подписка към Общината, с цел да се направи гумирана пешеходна пътека за обикновено прекосяване на жителите ", разяснява Димитър Димитров.

" С годините сме алармирали неведнъж, само че до ден сегашен нищо не се случи. В края на предходната година имаше поредна подписка. Тогава се свика комисия, която излезе с едно неуместно за нас наставление - да се направи мостово оборудване (надлез), само че не е ясно на какви равнища и какво ще бъде направено ", сподели още той.

По думите му такова оборудване би било неизползваемо.

" Затова желаеме изцяло отваряне на жп прелеза. Така ще се отпуши трафикът на туристи към Трявна. Това е най-краткият път към Трявна, всички навигации водят дотук и придвижването е доста натоварено ", счита още Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР