Жители на Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на

...
Жители на Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на
Коментари Харесай

Протести в Гоце Делчев заради прекъснатите интернет и телевизия

Жители на Гоце Делчев излязоха на митинг поради прекъсването на телевизионния и интернет сигнал след акцията на ГДБОП в няколко града в Югозападна България. Липсата на интернет затрудни и работата на общината в Бобов дол и администрацията на учебните заведения в Кюстендил.

Спирането на " Кабел САТ-Запад " блокира съвсем изцяло работата на общинската администрация в Бобов дол.
Детелина Борисова, зам.-кмет на община Бобов дол: Обмяната на документооборота става по електронен път, не можем да изпращаме документи, не можем да получаваме имейли, не можем да получаваме преписка.
В Кюстендил с изключение на жителите интернет услугите на кабелния оператор употребяват и всички учебни заведения. В Природо -математическата гимназия са обезпокоени, че без интернет може да възникне проблем, тъй като в постройката се намира оценителския център за региона за идното национално външно оценяване на седмокласниците.
Елена Стоилова - краткотраен и.д. шеф на ПМГ-Кюстендил: Всички изпитни материали идват по интернет. Цялата организация е направена по този начин има доста стъпки, които ние в учебно заведение да създадем, спрявяме се със обстановката, само че не е прелестно, защото има и сериозна преписка сред институциите.
Недоволните от прекъсването на малкия екран и интернет, консуматори в Гоце Делчев започнаха подписка с искане за неотложно възобновяване на сигнала. От бизнеса в района споделиха, че прекъсването на интернета от през вчерашния ден към този момент им носи и загуби.
Мъж: Като търговец употребявам техните услуги. Хората не могат да си заплащат по никакъв метод. Мъж: Целият Благоевградски и Кюстендилски окръг са блокирани, къде го има това? Кой ще ни върне парите на нас, които сме ги дали по контракт сме платили. Ще има ли компенсации?
В Благоевград има 3 кабелни оператора, а цените на месец са сред 10 и 30 лв..
Момчил Ангелов: Много добра услуга за доста ниски пари. Добре, а като ходите да си плащате на място, дават ли ви касова записка? Да. Получавате си касова записка? Абсолютно.
Потребителите на единия от кабелните оператори пък признаха, че не получават касови бележки или фактури, когато си заплащат сметките, а техническо лице минава по домовете да събира парите.

Асоциацията на кабелните оператори " Клуб 2000 ", чийто членове са проверяваните малките екрани съобщи в декларация, че " акцията на прокуратурата и ГДБОП обслужва корпоративни ползи на организации, които целят очистване на съперници и почистване на пазари, употребявайки държавни органи и структури.

 Маринов след акцията в Гоце Делчев: Интелектуалното пиратство е сериозен проблем Маринов след акцията в Гоце Делчев: Интелектуалното пиратство е сериозен проблем
Напрежение в Гоце Делчев след вчерашната акция на ГДБОП против кабелните оператори. Хиляди консуматори останаха без интернет и телевизия. Днес поданици н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР