Жители на голям панелен блок в Горна Оряховица не са

...
Жители на голям панелен блок в Горна Оряховица не са
Коментари Харесай

През куп за грош: Защо отказаха пари за саниране на голям блок в Горна Оряховица

Жители на огромен панелен блок в Горна Оряховица не са утвърдени за енергийно ефикасен ремонт за сметка на страната, макар че според тях отговарят на всички условия.

На над 12 хиляди кв. метра повърхност, над 150 семейства са декларирали предпочитание да бъдат санирани и са кандидатствали. От Сдружението на притежателите обаче настояват, че има разминаване в документите, съгласно която те са в дъното на класацията и не са утвърдени. 

Николай Николов е ръководител на Сдружението на притежателите на жилищния блок. Той е IT-специалист и е наясно какво и по какъв начин би трябвало да се попълни в документите, с които се кандидатства за гратис саниране. В края на месец декември 2023 година излиза класирането и блока на Николай и още над 150 семейства не е утвърден.

" Най-много точки получават блоковете над 5000 квадрата, а нашия блок е над 12 000. Има блокове под 5000, а са утвърдени. Има и такива с под 130 точки, които отново са утвърдени ", изясни Николов пред Народоосвободителна въстаническа армия.

Именно в точкуването и оценяването на своя блок Николай вижда основни разминавания. " Наистина са ни сметнали, че би трябвало да получим 35 точки, а са ни дали 10. Трябва да получим тук 25 точки, а отново са ни дали 10 ", посочи Николай Николов.

Сдружението на притежателите подава тъжба до Министерство на регионалното развитие и към момента чака отговор на въпросите си. " Според мен всичко е претупано, тъй като кандидатурите са доста. Те споделят, че изкуствен интелект е оценявал, което е цялостен смях спрямо това което виждаме. Не може някой да е написал, че получаваме едни точки, а някой различен – че получаваме по-малко ", разяснява той.

А периодите за подписване на контракти с изпълнителите на санирането изтичат, до момента в който най-големият жилищен комплекс в Горна Оряховица чака обяснение. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР