Жители на гълъбовското село Обручище започват серия от блокади на

...
Жители на гълъбовското село Обручище започват серия от блокади на
Коментари Харесай

Обручище на протест: Не стига, че се тровим, ами си трошим и колите

Жители на гълъбовското село Обручище стартират серия от блокади на пътя Гълъбово – Мъдрец в символ на митинг поради неприятното положение на правата. По пътя минават и над 2000 работещи в част от рудниците на „ Мини Марица-изток “ и Топлоелектрическа централа „ Контур Глобал Марица Изток 3 ". Инициативен комитет от поданици на Обручище е декларирал митинги и блокади в сряда, четвъртък и петък, съобщи БНР.

В сряда придвижването на коли ще бъде лимитирано от 6 до 8 часа, в четвъртък до 9 часа, а в случай че не се стигне до някакво развиване по настояванията им в петък са подготвени да затворят пътя безсрочно, сподели инж. Тенчо Кайряков, ръководител на инициативния комитет, организиращ митингите в Обручище.

" Каним всички, които са минали по този път и са изкривили джанти, пукнали гуми, блъснали стъкла и други да дойдат да ни поддържат. Ние вървим из дупките, трошим колите си, не стига, че се тровим, че се давим, остава и на пътя да създадем някоя бела ", сподели Кайряков.

Пътят от Гълъбово до Медникарово и Мъдрец не е ремонтиран главно от построяването му през 1979 година Дневно през правата минават над 1200 коли, рейсове с служащи и тежкотоварни камиони.

" Не желаеме да стане обстановка като тази в Своге, тъй като, в случай че се обърне някой рейс на надлеза, не ми се мисли, мъчим се да изпреварим най-лошото ", сподели Кайряков.

Това не е първият митинг на жителите, до момента обаче не са подхванати дейности за пълностоен ремонт на пътя. До този миг по правата са правени единствено частични поправки и кърпежи на дупките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР