Жители на дупнишкото село Джерман блокираха за 20-на минути главен

...
Жители на дупнишкото село Джерман блокираха за 20-на минути главен
Коментари Харесай

Жители на Джерман блокираха Е-79 заради бъдещото депо за отпадъци

Жители на дупнишкото село Джерман блокираха за 20-на минути основен път Е-79 в символ на митинг против идното създаване край селото на хранилище за битови боклуци.

Джерман, Дупница
 © БГНЕС
" Вече 7 години се борим против това безумство, вярата ни е в премиера Борисов ", сподели ръководителят на съдружие " Бъдеще за Джерман " Борислав Тасков. Той напомни за следващ път по какъв начин отреденият за депото терен край селото е свлачищен, заради което трасето на Автомагистрала “Струма “ е преместено отвъд река Джерман.

„ При предходното кметско управление на Дупница имаше подписан контракт с испанска компания, като пристигна кметът Чимев, прекъсна контракта, по този начин изпуснахме европейско финансиране на стойност 30 млн. евро, по-късно избраха най-неподходящия терен, не можаха да се вместят в него до 2015 година, запитвам кой ще понесе отговорността “, напомни Тасков.

Според него вярата му е в „ Дондуков “ 1 или премиера Борисов, който би трябвало да се намеси, тъй като в Дупница не би трябвало да светнат лампички, а цялостен прожектор. След къс протест в центъра на селото, над 100 души потеглиха към Е-79 и го затвориха за 20-на минути.

Поредният митинг в Джерман се започни с масирано полицейско наличие от 8 патрулки, те се притесняваха протестиращите да не отидат и блокират автомагистрала „ Струма “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР